Fatty acids Siberian Wellnes

Fatty acids  Siberian Wellnes čine ćelijski omotač kvalitetnom zaštitom od spoljašnjih negativnih uticaja.Takodje, uz pomoć njih se reguliše arterijski pritisak, krvotok, srčani ritam, zapaljenjske i alergijske reakcije, osetljivost ćelija prema glukozi (što je vrlo važno za preventivu šećerne bolesti-dijabeta).

Braon bež bočica sa žutom etiketom

Fatty acids Siberian borage and amaranth oil

Lipidni kompleks sadrži jednu od omega-6 kiselina i kompleks vitamina E i D. Vitamin E štiti organizam od odoksidativnog stresa. Vitamin D održava imuni sistem i igra važnu ulogu u deobi ćelija. Štiti od upala i alergijskih reakcija.

Siva bočica sa drečavo plavom etiketom

Fatty acids - All-Natural

Proizvod sadrži najbogatije prirodno ulje zlolesine, prirodni beta-karoten i vitamin E. Beta-karoten je izvor vitamina A koji se lako usvaja i koji doprinosi očuvanju dobrog stanja kože. Korišćenje beta-karotena zajedno s prirodnim vitaminom E povećava antioksidantne efekte.

Siva bočica sa rezedo etiketom

Trimegavitals Omega 3 Siberian linseed oil and omega-3 concentrate

Lipidni kompleks je izvor omega-3 kiselina u vidu koncentrata riblje masti i ulja lana. Omega-3 kiseline doprinose normalnom funkcionisanju srca. Sastav proizvoda je obogaćen vitaminom E, koji efikasno štiti ćelije od oksidativnog stresa.

Siva bočica sa drečavo zelenom etiketom

Trimegavitals. Lutein and zeaxanthin superconcentrate

Kompleks sadrži visoku koncentraciju prirodnih pigmenata svetlosnih filtera luteina i zeaksantina i posebno je dobar za one koji mnogo vremena provode pored monitora kompjutera i ostalih elektronskih uređaja. Dodatno je kompleks obogaćen sibirskim uljem zlolesine i vitaminom E koji podstiče zaštitu ćelija od oksidativnog stresa.

Siva bočica sa braon etiketom

Omega-3 i likopen - Trimegavitals

Likopen, s obzirom da je jedan od najmoćnijih antioksidanata, sprečava oksidovanje holesterola u sastavu tih masnih kapljica i samim tim štiti krvne sudove od ateroskleroze.

Omega-3 polinezasićene masne kiseline su takođe važne za prevenciju ateroskleroze. One podstiču protok krvi, širenje krvnih sudova, održavanje glatkoće krvnih sudova iznutra, što sve zajedno značajno smanjuje rizik od formiranja naslaga holesterola.

Masne kiseline čine osnovu ćelijskih membrana. Onih zaštitnih membrana koje obavijaju svaku ćeliju. Unutar ćelije je vodena sredina, spolja međućelijska tečnost, to jeste, takođe,  voda. I zahvaljujući tome što je ćelija obavijena masnom opnom, njena unutrašnjost je zaštićena od spoljašnje sredine neprobojnom barijerom.

Sastav tog ćelijskog omotača (membrane) se stalno menja u zavisnosti od toga šta jedemo.

Tačnije , zavisno od toga kakve masti u ishrani koristimo. Ako više volimo salo i masti u obiku suhomesnatih prouzvoda, i omotači naših ćelija će uskoro postati isto tako viskozni i lepljivi.

Ako jedemo više biljna ulja, membrane će biti mekane i elastične. Ispostavlja se da je to od vrlo velikog značaja za funkcionisanje organizma.

Ipak, nije sve u fizičko-hemijskim svojstvima ćelijskih membrana. Radi se o tome , da ćelije koriste masne kiseline iz svojih zidova i za izgradnju takozvanih hormona u tkivima – prostaglandina i leukotriena.

Jedna grupa tih supstnci sintetiše se iz masti životinjskog porekla, druga iz masti biljnog porekla, a  treća iz posebnih hranljivih masti koji pripadaju takozvanoj grupi omega-3 polinezasićenih masnih kiselina. One se nalaze u morskoj ribi i morskim plodovima a ima ih takođe i u retkim biljnim uljima kao što je laneno, ulje boražine, ulje amaranta, jagorčevine i nekim drugim uljima.

Ako su ta ulja dovoljno zastupljena u našoj ishrani, onda se sve tri grupe hormona u tkivima sintetizuju u dovoljnoj meri, nalaze se u lakom balansu i dopunjuju se.

Ako, pak, u dnevnom obroku nedostaju neke od ovih masti i njihov balans se remeti, složeni sistem upravljanja napred navedenim funkcijama se dovodi u pitanje i organizam počinje da pati.

Serija proizvoda ‘’TRIMEGAVITALS’’ koju je sačinila kompanija ‘’Sibirsko zdravlje’’ uz primenu nove

tehnologije izrade mekih želatinoznih kapsula, predstavljaju koncentrate najvažnijih i u našem obroku najmanje zastupljenih masnih kiselina.

Proizvodi iz ove serije omogućavaju da se brzo uspostavi normalni balans raznih vrsta masnih kiselina u sastavu ćelijskih omotača i, na osnovu toga, da se uspostavi balans životno važnih regulatornih supstanci koje se iz njih sintetišu. Pomoću tih supstanci sličnih hormonima regulišu se mnoge vrlo važne funkcije u organizmu.Naprimer, arterijski pritisak, krvotok, srčani ritam, zapaljenjske i alergijske reakcije, osetljivost ćelija prema glukozi (što je vrlo važno za preventivu šećerne bolesti-dijabeta).

 

Osim omega-3 masnih kiselina u prirodi postoji daleko veći broj masti – to su omega-6 masne kiseline.

 

OMEGA 6 MASNE KISELINE!  Usuštini, one nisu deficitarne u ishrani jer se u dovoljnoj meri nalaze u biljnim uljima na koja smo navikli kao što su: suncokretovo, susamovo, kukuruzno ulje. Ipak, među omega-6 masnim kiselinama ima jedna koje nema dovoljno u našem organizmu. To je gama-linolenska kiselina. Osnovni njen izvor nalazi se u ulju boražine i noćne jagorčevine, u nešto manjoj količini gama-linolenska kiselina nalazi se u ulju amaranta, ulju semena crne ribizle. Osim toga, imajući u vidu značaj gama-linolenske kiseline za čoveka, ona se u velikoj količini nalazi u majčinom mleku.

Za razliku od omega-3 masnih kiselina koje imaju veoma širok spektar delovanja, biološka uloga gama-linolenske kiseline svodi se na jednu jedinstvenu biohemijsku reakciju. Ipak, od tog jednostavnog procesa upravo zavisi pravilno funkcionisanje organizma.

Od gama-linolenske kiseline u ćelijama se sintetiše veoma važna supstanca slična hormonu a to je

prostaglandin E1, čija je jedna od glavnih funkcija protivupalno i antialergijsko dejstvo.

 

Kod pada nivoa gama-linolenske kiseline u organizmu i, s tim u vezi, sa padom nivoa prostaglandina E1, značajno se povećava mogućnost upalnih i alergijskih procesa kao što su ekcemi, reumatoidni arthritis, bronhijalna astma.

 

Osim toga, prostaglandin E1 igra važnu ulogu u regulaciji menstrualnog ciklusa i olakšava simptome predmenstrualnog ciklusa (PMS).

 

Posebno jak deficit gama-linolenske kiseline imamo kod osoba koje se pridržavaju klasične mesno-mlečne ishrane.

Radi se o tome što meso, jaja, pavlaka, kajmak, čajni maslac sadrže, pre svega, arahinsku masnu kiselinu koja je u suprotnosti sa gama-linolenskom kiselinom.

Iz arahinske kiseline u organizmu se sintetiše drugi oblik prostaglandina – prostaglandin E2, koji dovodi do upalnih i alergijskih reakcija. I, ako čovek koji se pridržava mlečno-mesnog dnevnog obroka ne nadoknadi nedostatak prostaglandina E2 unošenjem gama-linolenske kiseline, on će patiti od upalnih i alergijskih procesa.

 

Uzrok upalnih i alergijskih procesa!

 

Pakovanje: 30 kapsula obloženih pčelinjim voskom.

 

Upotreba:

kao preventiva 1 kapsula/dnevno;

za normalizaciju problema 2×1 kapsula/dnevno;

u stanju bolesti 2×2 kapsule/dnevno