Salata sa narandžom, mandarinom i grejpfrutom

 

 

Ova salata  je svetla, lepa i vesela, spoj svežih sočnih citrusa – pomorandže, mandarine i grejpfruta u kombinaciji sa nežnim zelenilom i sušenim brusnicama stvara slatko-kiselu i osvežavajuću salatu. Uživajte u ovoj salati sami za lagani obrok ili je poslužite kao prilog gostima na sledećem okupljanju sa porodicom i prijateljima.

Narandže (i njihovi rođaci, mandarine i grejpfruti) su pune koenzima glutationa, koji se aktivira zbog visokog sadržaja flavonoida i limonoida. Zajedno, glutation, flavonoidi i limonoidi se bore protiv virusa, štite telo od oštećenja zračenja i deaktiviraju toksične teške metale u sistemu. Narandže i mandarine takođe su u izobilju u obliku bioaktivnog kalcijuma koji ne možete dobiti nigde drugde. Telo trenutno apsorbuje ovaj kalcijum, što znači da ove citrusne lepotice zapravo pomažu da ponovo izrastu zubi, a ne da ih uništavaju.

Sadržaj kiseline nikako nije destruktivan već radi za vas tako što rastvara kamenje u bubregu i žuči.

Potočarka ima sposobnost da pomogne u razbijanju kamena u bubrezima ili bešici i jedna je od najboljih namirnica za pročišćavanje krvi i pomoć u uklanjanju sluzi iz tela. Potočarka je posebno dobra za prevenciju osteoporozeanemijekardiovaskularnih bolesti, mišićnih i skeletnih problema, degeneracije očiju i problema sa pamćenjem.

Potočarku iz organske proizvodnje moežete nabaviti OVDE

 

Sastojci:

 

1 narandža srednje veličine

1 grejpfrut srednje veličine

1 1/2 šolje potočare

3 šolje zelene salate, grubo iseckane

1/4 šolje sušenih brusnica (ako su bez masti, koristite brusnice bez ulja ili zamenu za trešnje)

Sok od 1/2 pomorandže, za posluživanje

Uputstva:

 

Odrežite koru i jezgru (beli sloj) sa pomorandže i grejpfruta. Narežite tanko, a zatim veće komade isecite na polovine. Ostavite na stranu. Potočarku i zelenu salatu – putericu poređajte na poslužavnik. Dodajte narezane citruse i sušene brusnice, a zatim prelijte sokom od pomorandže. Poslužite odmah.

Količina je za  1-2 osobe

Za više o lekovitim svojstvima desetina različitih namirnica, pogledajte u najprodavanijoj knjizi New York Times-a, Hrana koja menja život od Medicinskog Medijuma.

Takodje, saznajte više o tome kako da se izlečite  u knjizi “Čistite organizam da biste se izlečili“

Izvor : medicalmedium.com

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *