Bahove kapi – Iskustva

devojka na livadi okrenuta ledjima posmatr zalazak sunca

Ljubav na prvu kap koja još uvek traje! (Iskustvo 1)

Ljubav prema Bahovim kapima je bila „ljubav na prvu kap”. Čim sam počela da ih pijem, intuicija mi je govorila  da će ta veza dugo trajati. Počela kao prava avantura, uzbudljivo, neizvesno i  sa turbulencijama usled nepoznatog i novog  i  postepeno je preuzimala oblik skladnosti, mira i  poverenja.

Susret  sa kapima  je bilo  postepeno (ponekad i ne baš postepeno) ogoljavanje, koje me je vodilo  pravo u centar  mog  suštinskog bića, koje usled različitih životnih izazova, situacija i  pokušaja preživljavanja,  kako znam i umem,  bivalo  pomalo skrajnuto i zaboravljeno, nepriznato ili  odbačeno. Osećaj je bio kao povratak kući,svome domu…a opet osećaj nove dimenzije realnosti i  interpretacija iste.

Avantura sa Bahovim kapima mi je omogućila da ne mogu da prepoznam sebe, tačnije da upoznam jednu “novu” sebe za koju nisam mogla ni  da pretpostavim da može da postoji – hrabru, odvažnu, intuitivnu, odlučnu, preduzimljivu, vrednu, odgovornu, smirenu, samopouzdanu, podržavajuću, efikasnu, strpljivu, tolerantu, opuštenu, radosnu,  koja ostvaruje svoje ciljeve, koja mirno spava i lako se budi, verujuću, optimističnu, blagu, otvorenu, koja je mislila da zna da voli a zapravo je tek sada spoznala šta je ljubav….  

Strah, panike, neodlučnost, depresivnost, plačljivost, ljutnja, ogorčenje, nestrpljenje, odlaganje, odsustvo koncentracije, sanjarenje o budućnosti bez lične realizacije u sadašnjosti, impulsivnost, fizički bol.

Pitala sam se: „Što baš meni sve, što baš ja? Neću, neću, neću i što sam se više opirala više su me napadala.

 

A onda sam shvatila uz pomoć kapi da oslušnem šta mi taj bol govori, poručuje. I čula sam mnogo poruka a najglasnija poruka je bila da treba da se zauzmem za sebe.

 

Svaki bol me je zapravo učio,davao signale,vodio da idem napred, da pronadjem ono što tražim, i da pronadjem neverovatno bogatsvo življenja. Da, mogu reći :“Vredelo je“

 

Tako da sada   autentično mogu da stanem  iza rečenice: “Rešenje  postoji, ako prihvatimo odgovornost za svoja stanja i donesemo odluku da rešimo problem, jer moguće je“

 

To ne znači da  sam uvek na “vrhu pozitive, i da je uvek sve bajno i  sjajno ali je u redu i kada nije tako. Nema očaja, panike, ogorčenosti, tuge…hmm, šta to beše tuga..?:)Hm, zanimljivo. Evo dok sam sada ovo pisala, shvatila sam da odavno, odavno, nisam bila tužna a ranije sebe nisam mogla da zamislim bez tuge.

 

Zorana Hadžić

 

I da se pohvalim pre 4 dana sam jednostavno ustala i resila da ne zapalim cigaretu vise i tako sam i uradila (Iskustvo 2)

 

“Evo posle nekog vremena da vam se javim. Kapi sam odprilike pocela da pijem pre 15 dana i mogu reci da sam prezadovoljna. S obzirom da sam imala terapiju lekovima i potpuno je izbacila kapi su vrlo brzo pocele da deluju.

Znaci nema gusenja, nema naznaka za panicni napad. Budem ljuta i nervozna ali kako dodje tako i prodje brzo.

Da, i da se pohvalim pre 4 dana sam jednostavno ustala i resila da ne zapalim cigaretu vise i tako sam i uradila. Znaci strastveni pusac sam inace.

Neke stvari su se iskristalisale u glavi. Donela sam neke prave odluke itd. Eto toliko.

Usput pri kraju sam s kapima. Verovatno bi trebalo da se cujemo i odprilike da vidite da li treba dodavati ili oduzimati kapima nesto.

Pozdrav i hvala”


Marija Gojnić 

 

Već nekoliko godina je proslo od ovog mog iskustva a moj svemir je i dalje u ravnoteži (Iskustvo 3)

 

„Zovem se Aleksandra, i trenutno sam u onim cetrdesetim godinama za koje kažu neki da mogu biti teske a neki da su najlepse. Početkom tih „srednjih godina“ gubitak drage i bliske osobe uz sav pritisak savremenog života da treba biti uspešna žena u karijeri, najbolja majka i supruga, super domaćica i kuvarica doslo je u jednom trenutku do sve većeg gubitka samopuzdanja za koje sam mislila da ne postoji jače kod bilo koga do mene.

Vrtlog u glavi,odbrana od uticaja emocija drugih osoba nije vise postojala a moja borba da sve vratim na staro bez ikakvih izgleda za uspeh.

Po struci sam lekar i vrlo dobro znam za tradicionalne metode odbrane od stresa, sedativi i drugi medikamenti su u ogromnom opticaju danas, ali to nisam želela.

Čula sam od drugarice za Bahove kapi,malo se sama obavestila ( kao i svi o svemu danas preko interneta )ali pravu priču o tome kako to deluje i šta je to ustvari čula sam od Zoe.

Prvi razgovor o onome što me muči već je sam po sebi doprineo laganom vraćanju balansa u mojim emocijama i glavi a nekoliko vežbi uspostavljanja mira u dusi i telu koristim vrlo cesto i danas.

U razgovoru sam navela ono sto me muči i moja bočica Bahovih kapi je nastala baš za mene lično u razmeri najboljoj mogućoj jer posle par dana svakodnevnog korišćenja moje stanje tela i duha je bilo savršeno.

Vratio se red u glavi, odjednom sam ja opet bila jaka,i itekako sam mogla opet da kažem da nesto ne želim a da to posle ne „odbolujem“ uz grižu savesti,ali u isto vreme nisam se pretvorila u „snežnu kraljicu“ bez emocija i razumevanja za druge. Moja porodica je primetila da se mama vise ne nervira i reaguje burno na nesto što apsolutno ne zaslužuje toliko emocija.

Osećaj je sjajan!

Draga Zoe, tvoja veština da prepoznas ono što je problem u duši i da sa biljkama i njihovom prirodnom moći u najboljoj kombinaciji u bočici Bahovih kapi je čarobna.

Evo već nekoliko godina je proslo od ovog mog iskustva a moj svemir je i dalje u ravnoteži.“ 

 

 

Otvaraju naše srce da spoznamo sve širine ovog sveta i nas samih (Iskustvo 4)

 

Na nekako potpuno meni prirodan način su stvari krenule u mom pravcu(Iskustvo 5)

zaljubljenoi par gleda zalazak sunca

Bila sam sama, povučena i uplašena od pomisli da ponovo budem u vezi. Osećala sam se loše i fizički i emocionalno. Živela sam izolovano sa ovim mislima o strahu i žudnji za ljubalju više od 10 godina.

Kada sam počela sa Bahovim kapima koje sam dobijala od Zorane, od razgovora do razgovora, zajedno sa njenim beskrajnim razumevanjem i njenom ljubaznošću, sve je počelo da se menja.

Bez prethodnog iskustva, nisam znala šta da očekujem ali sam bila veoma brzo drugačije raspoložena i jača. Na nekako potpuno meni prirodan način su stvari krenule u mom pravcu.

Slojevi strahova su nestajali i bilo mi je jasno da se uravnotežujem, bilo je lepo i ohrabrujuće od početka.

Od kapi do kapi ja sam bila sve više svoja ali u boljoj verziji. Bila sam stvarno oduševljena štu svi isto primećuju. Osetila sam potpunu ravnotežu kada sam osetila da mi kapi više ne trebaju. Drago mi je što sam istrajala.

 

Ja sam u tom trenutku ušla u vezu u kojoj sam i sada i koja je zasigurno najznačajniji ljubavni odnos u mom životu do sada.

Ono što znam sada o sebi i o drugima mnogo je šire i potpunije nego ranije. Snaga da budem ono što jesam je došla sa kapima. Mnogo puta sam ih drugima preporučila i svi su se pokrenuli a ponekad je potrebno da se pokrenemo.Divno je da nas priroda tako jako podržava da dodjemo do sreće i mira.

 

Teodora Balabanović , Beograd

Zaista otklanjaju strahove i preterano analiziranje i brigu, u tome mi zaista pomažu (Iskustvo 6)

 

„Evo da se javim sa utiscima. Sa kapima sam zaista prezadovoljna. Zaista otklanjaju strahove i preterano analiziranje i brigu, u tome mi zaista pomažu. Ne mogu da kažem da je ta neka nesigurnost i bezrazložni strah nestao skroz ali se zaista dosta povukao, do te mere da mogu slobodnije i lakše da funkcionišem…i nekako se osećam kao da sam to ja, takva kakva sam, bez nekog pretvaranja ili pokušaja da budem to što jesam.

Ne prskam više od pet puta dnevno i opet mi pomažu. Čak i u trenucima kada me uhvati panični strah, što mi se retko dešava ali ume ponekad da me snadje kao juče npr pomažu mi. l nekako sam više optimistična, sigurnija, ne razmišljam preterano i nemam potrebu da do besvesti analiziram sve što mi dodatno stvara nesigurnost.

Zaista sam zadovoljna. Glavobolja je prestala posle dva dana. Pre mi se dešavalo da uzmem za smirenje, u nekim trenucima, pola tablete, sada zaista nemam potrebe za tim.Samo se bojim da mi neće trajati dugo ova bočica a osećam da se od ovih kapi neću odvajati nikada. Jako mi prijaju.

 

 

Za više informacija o Bahovim cvetnim esencijama ili zakazivanje online konsultacija pozovite 069/3 999 096

 

 Bahove cvetne esencije su namenjene eliminaciji negativnih emotivnih i mentalnih stanja kao što su nesigurnost, nervoza, apatija, anksioznost, bespomoćnost, nemogućnost da se kaže „Ne“, odsustvo samopouzdanja, osećaj krivice, samosažaljenje, strah od gubitkak kontrole, ponavljanje istih grešaka, odlaganje, umor, panični napadi, strahovi, fobije, isceljenje trauma, večito življenje u prošlosti ili maštanje o budućnosti bez preduzimanje akcija u sadašnjosti, preterana briga za bližnje i strepnja da će im se nešto loše desiti,  misli pune briga koje se vrte kao pokvarena ploča, nestrpljenje, posesivnost, ljubomora, potreba za kontrolom, pesimizam, gubitak nade u novu šansu, nemanje smisla života, nemogućnost da izaberemo poziv – zanimanje, stidljivost, snishodljivost, nepristupačnost, netolerancija, perfekcionizam, bes, agresija, opsednutost čistoćom i fizičkom lepotom – mislimo da nismo dovoljno lepi,  opsesivno-kompulsivne misli, različite vrste zavisnosti i mnoga druga stanja.