Čišćenja organizma po informacijama Medicinskog Medijuma – protokoli detoksikacije

Vrste čišćenja po Medicinskom Medijum – PROTOKOLI 

Usled mnogo informacija kojih ima svuda i sa svih strana i često su i kontradiktorne, teško je sagledati šta nam je činiti i koje izbore praviti u mnoštvu informacija. Zato je i svrha ovog posta da se napravi pregled i stekne slika protokola i na koji način deluju kako bi se napravio izbor protokola koji ćemo primenjivati i u kom trenutku. AlI najjednostavniji odgovor je za koji se način protokol se odlučiti je za onaj koji nam u tom trenutku najviše odgovara.

 1. Uklanjanje problematičnih namirnica iz ishrane
 2. Čišćenje štetnih mikroorganizama
 3. Jutarnje čišćenje
 4. Čišćenje teških metala
 5. Čišćenje monoishranom
 6. Čišćenje jetre  3-6-9  (izvorno, uprošćeno, napredno)
 7. 28 – dnevno čišćenje detaljno objašnjeno u knjizi Medicinski Medijum 
 8. 90-dnevna rehabilitacija štitaste žlezde 
 9. Periodično gladovanje- jačanje varenja, daje veću bistrinu.

Za koju  vrstu detoksikacije se  odlučiti?

Često je nezgodn kada imam puno izbora za koji se način čišćenja odlučiti. Kao i uvek, tako i u ovom slučaju, treba se odlučiti za onaj koji odgovara našem osećaju u tom trenutku i za onaj koji mislimo da ga možemo primeniti u datom trenutku.

Ako želimo da  postepeno pristupimo čišćenju  dovoljno je izbaciti za početak odredjene namirnice, dok se ne odlučimo za naprednije vidove čišćenja.  Jer  možda vam je jedino izvodljivo da se suzdržavate od nekoliko namirnica. Onda je to čišćenje od  štetnih mikroorganizama dok ne budete spremni za čišćenje jetre  i to može izazvati poboljšanja.

Ili ako zbog čestih putovanja ili odredjenog posla ili randog vremena  niste u mogućnosti da se pridržavate zahtvnijih čišćenja, odradite jutarnje rutine.

Ili možda vi pomažete nekome članu porodice da obavi čišćenje ali on pristaje samo na čišćenje teških metala.

Ili vam je sistem za varenje osetljiv. Onda ga ne treba mučiti raznoraznim namirnicama već treba sprovesti monoishranom.

Ili ako nemate strpljenja više za čekanje, a sistem organa za varenje vam dobro funkcioniše  i želite da odmah počnete da poboljšavate svoje stanje, i da pristupite generalnom remontu koji se obezbedjuje bilo koje 3:6:9  bilo da je u pitanju izvorna, uprošćena ili napredna varijanta.

Evo malo više detalja o svakoj vrsti pojedinačno:

 1. Čišćenje štetnih mikroorganizama (Uklanjanje problematičnih namirnica iz ishrane)odmoriti telo od problematične hrane i napraviti više mesta za lekovitu hranu (kao priprema za protokol 3-6-9 ili nastavak protokola 3-6-9 i dalji napredak) 
 2. Jutarnje čišćenje – omogućuje nastavak odmaranja jetre, jačanje hlorovodonične kiseline, smanjuje nivo masti u krvotoku, što omogućuje viši sadržaj kiseonika i dublje hidriranje. Sprovoditi ga 2 nedelje i više- doživotno
 3. Čišćenje teških metalaveoma je  važno jer  oslobadja mozak i telo toksičnih teških metala koji sprečavaju vaš organzam da postigne optimalno zdralje i  koji su uzrok mnogih neuroloških bolesti kao što su hiperkinetički poremećaj, autizam, anksioznost, depresija, smušenost, demencija, gubitak pamećenja, problemi sa fokusom , koncentracijom,tremor,Parkinsonova bolest,tikovi, grčevi , nesanica, problemi sa spavanjem, umor, MS, lupus, autoimune bolesti,lajmska bolestm kožna oboljenja kao što su ekcem, psorijaza, skleroderma, vitiligo, rozacea. Sprovoditi ga od 3-6 meseci i više.
 4. Čišćenje monoishranom – najjednostvniji vid čišćenja. Kada je potrebno organizmu da se smiri. Smiruje digestivni trakt koji je iritiran i upaljen, izgladnjuje patogene koji stvaraju iritaciju creva

Može se sprovodiiti 3 dana minimalno i više…

 1. Čišćenje jetre  3-6-9  (izvorno, uprošćeno, napredno)

-izvorno- iskorenjuje duboko usadjene toksine  i patogene, zahvaljujući čemu bi mogle da se iskorenjuju hronični simptom i oboljenja 

-uprošćeno- započinje isceljivanje  iskorenjivanjem toksina na manje intenzivnom nivou.Zbog smanjen snage može se ponavljati češće nego izvorno kako bi se dobili željeni rezultati)

-napredno – dostiže dublji nivo čišćenja, kada su kritična zdravstvena stanja u pitanju

Sva tri čišćenja se sprovode devet dana, ili sa ponavljanjima

 1. Post na vodi – kratkoročno olakšava digestivne probleme,za akutna stanja kao što su stomačni grip, mučnina, napad kamena u žuči, napad slepog creva, ne preporučuje se za neurološka  oboljenja.
 2. Post na sokovima – kratkoročna detoksikacija koja štiti nadbubrežne žlezde i jetru.Brzo  detoksifikuje limfni sistem i olakšava stres koji trpe pankreas, žučna kesa i jetra.Vraća hidriranost jer su takodje i uklonjene namirnice koje hrane patogene
 3. 28 – dnevno čišćenje o kom detaljnije možete saznati u knjizi Entoni Vilijema „Medicinski Medijum“ 
 4. 90-dnevna rehabilitacija štitaste žlezde. Detaljnije u knjizi „Isceljenje štitaste žlezde“

 

 

Recept za smuti za detoks od teških metala

 

1.Dve banane

2.Dve šolje divljih borovnica – izvlači teške metale iz vašeg moždanog tkiva, zaceljue i propravlja praznine nastale okdidacijom kada se teški metali uklone. Važno je koristiti divlje borovnice jer poseduju jedinstvene fitonutritijente sa posebnim sposobnostima detoksikacije. Moćni antioksidansi u divljim borovnicama pomažu da se preokrene svako oksidativno oštećenje koje je ostalo nakon uklanjanja teških metala. Ovo je posebno važno za vaše moždano tkivo- u stvari, divlje borovnice su najmoćnija hrana za zaustavljanje ili u nekim slučajevima preokretanje Alchajmerove bolesti i demencije. Jedite najmanje jednu šolju dnevno .Takodje možete koristiti prah divlje borovnice ako ne možete nabaviti divlje borovnice.Napomena:iako su kultivisane borovnice hranljive, nedostaje im sposobnost da vuku metal kao divlje borovnice. Divlje borovnice se moguć naći u zamrzivaču većine supermarketa. Ali i čist prah divlje borovnice je odlična opcija.

 1. 1 šolja korijandera  – prolazi duboko u teško dostupna mesta izvlačeći metale iz prošlosti (tako da je odličan za nasledjene otrove koje nosite sa sobom  kao što je npr živa
 2. jedna šolja soka od narandže
 3. jedna kafena kašičica pudera soka ječmene travepriprema metale za potpunu apsorpciju spiruline. Ova hranljiva trava ima sposobnost da izvuče teške metale iz vaše slezine, crevnog trakta, pankreasa, štitne žlezde i reproduktivnog sistema. 

 

.

6.jedna kafena kašičica spirulineova plavo-zelena alga izvlači teške metale iz vašeg mozga, centralnog nervnog sistema i jetre i upija teške metale ekstrahovane prahom ekstrakta ječmene trave.

7.jedna mala šaka atlantskih dulsi – pored žive ova jestiva morska alga vezuje za sebe olovo, aluminijum, bakar, kadmijum i nikl. Ona ulazi u duboka i skrivena mesta digestivnog trakta i creva, tražeći živu, vezujući se za nju  i ne oslobadja je dok ne napusti telo. 

Opciono voda da bi se moglo blendati.