TIENS SPIRULINA KAPSULE

Tiens Spirulina u kapsulama povećava sposobnost organizma da neutralizuje slobodne radikale, podržava prirodnu odbranu tela i izdržljivost. Ima visok sadržaj lako apsorbujućih proteina, vitamina, minerala i drugih supstanci esencijalnih za ljudsko telo. Upravo zbog te jedinstvene hranljive vrednosti, spirulina obogaćuje ishranu astronauta tokom svemirskih ekspedicija.

Tiens Spirulina

 

TIENS SPIRULINA 3.888 rsd

 

Spirulina se prvi put pojavila na Zemlji pre otprilike 3,5 milijarde godina, i jedan je od najstarijih oblika života na planeti. U prirodi je prisutna u plitkim jezerima i jezerima sa visoko baznim pH i visokog saliniteta – u Africi, Aziji i Južnoj Americi. TIENS spirulina potiče iz jezera Činhaj u kineskoj provinciji Junan. To je čisto područje bez zagađivača.

 

 

Biomasa ove plavo-zelene cianobakterije već su bile deo ishrane Asteka kao i afričkih plemena koja žive u okolini jezera Čad. Za današnje ljude, spirulina je otkrivena 1940. i od sredine 1960-ih je bila temeljno istraživana. Tako je naučen njen sastav, bogata hranljiva vrednost i koristi za zdravlje.

 

AKTIVNI SASTOJCI

 

Preparat sadrži ekstrakt Arthrospira platensis – jedne od vrsta spiruline. 55-70% sastava spiruline je lako svarljiv protein (uključujući sve egzogene amino kiseline, koje telo ne može samo da sintetizuje, zbog čega moraju biti unete kroz hranu).

Štaviše, spirulina sadrži brojne polisaharide (glukozamin, glikogen), lako apsorbujuće makro i mikro elemente (gvožđe, fosfor, kalijum, kalcijum, cink, selen, hrom, bakar), vitamine (B grupe kao i C, D i E), nezasićene masne kiseline (GLA – gama-linoleinska kiselina), pigmente (uključujući carotenoide, hlorofil, ksantofili, fikocijanin). Naučno je dokazano da spirulina ne sadrži toksične sastojke koje proizvode druge cijanobakterije.

Ćelijski zidovi ćelija spiruline ne sadrže celulozu, zbog čega je njihov sadržaj lako apsorbuje (između 85 i 95%) – mnogo efikasnije nego u slučaju životinjskih ili biljnih proteina.

DEJSTVO

Medicinska svojstva spiruline su detaljno proučavana i eksperimentalno dokazana. Upotreba spiruline poboljšava mnoge vitalne funkcije ljudskog tela:

 • Plavi pigment (fikocianin) prisutan u Arthrospira platensis povećava sposobnost organizma da neutralizuje slobodne radikale (višak slobodnih radikala slabi imunitet, ubrzava starenje i stvara uslove  koji su pogoni za mnoge hronične bolesti), tako što podržava prirodnu odbranu tela. Dejstvo fikocianina je pojačano drugim prirodnim antioksidantima koje sadrži spirulina kao što su beta-karoten ili esencijalna gama-linoleinska masna kiselina (GLA).

 

 • Pojačava sveopštu izdržljivost tela povećavajući broj ćelija koje proizvode antitela.

 

 • Pomaže u održavanju ravnoteže lipida u krvi

 

 • Još jedna komponenta prisutna u spirulini – hlorofil –  podstiče zdravo pražnjenje creva

 

 • Upotreba spiruline pomaže u očuvanju odgovarajuće težine. Ubrzava metabolizam i zaustavlja taloženje masti

 

 • Ima antialergijska svojstva – ublažava simptome polenske groznice

 

 • Podstiče proizvodnju ćelija krvi u koštanoj srži

 

 • Poboljšava ravnotežu crevne flore

 

 • Doprinosi ublažavanju gastrointestinalnih poremećaja

 

 • Kao izvor lako apsorbujućeg gvožđa, sprečava anemiju i efikasno je leči

 

 • Podstiče regeneraciju kože i sluznice

 

 • Korišćena je u kozmetologiji, jer je dobro apsorbuju ljudska tkiva pošto je hemijski sastav citoplazme spiruline sličan ljudskoj plazmi. U obliku maske, dovodi do regeneracije, zatezanja i podmlađivanja kože

 

 • Zahvaljujući bogatom sadržaju i hranljivim svojstvima, savršen je dijetetski suplement za vegeterijance i vegane, starije ljude, one koji su na oporavku i ljude koji su na niskoporoteinskoj dijeti.

 

DOZIRANJE

2 kapsule tri puta dnevno. 

 

 

PORUČITI NA TEL: 069/3 999 096