naočare sa žutim staklom
naocare sa dodatnim zastitnim staklima
naocare sa dodatnim zastitnim staklima
crvene naočare sa žutim staklima - Zepter pametne naočare
tamno plave naočare sa žutim staklima - Zepter pametne naočare Tesla Eyewear

Zepter pametne naočare – Tesla Hyperlight eyewear

 

Zaštitite oči, poboljšajte moždane funkcije i popravite raspoloženje uz pomoć Tesla Pametnih Naočara –  Hyperlight Eyewear . Jer, deluju relaksirajuće, poboljšavaju koncentraciju i štite od štetnog dejstva plave svetlosti koju emituju LCD ili LED ekrani. 

Izrađuju se sa specijalnim fulerenskim sočivima koja pretvaraju štetne svetlosne zrake u svetlost koja blagotvorno deluje na naš organizam.

Naočare blokiraju UV i plavo sunčano svetlo sa opuštajućim i poboljšanim efektima procesa odlučivanja.

Mogu koristiti kao zaštita od štetnog plavo-ljubičastog svetla koja se emituje sa LCD ekrana i LED ekrana. Pogodno za nošenje unutra.

Hyperlight Eyewear mogu se koristiti i u zatvorenom i u otvorenom prostoru i potpuno odgovaraju spektru osetljivosti oka.

Hyperlight Eyewear je nastao iz potrebe da se pronađe rešenje za savremen način života koji sve više ugrožava naše zdravlje, života u kome najveći deo vremena u budnom stanju provodimo izloženi štetnom dejstvu veštačke svetlosti iz raznih izvora – sa malih i velikih ekrana, tableta, kompjutera, mobilnih telefona, neonskih lampi i slično. Gubimo dodir sa prirodom i to se odražava na svaki aspekt našeg zdravlja, tiho i u početku neprimetno ali od trenutka kada osetimo prve posledice više nema povratka.

devojka sa naočarima, levom rukom drži kosu iza uha
 

Karakteristike Hyperlight Eyewear naočara:

  1. Transformišu UV i visokoenergetsku plavu svetlost u zeleni, žuti, narandžasti i crveni deo spektra vidljive svetlosti
  2. Transformišu plavu LED svetlost u svetlost koja je prijatna za oko (što dovodi do relaksacije). Transformisana UV i plava visokoenergetska svetlost optimalno su prilagođene prirodnoj osetljivosti oka
  3. Omogućavaju bolju oštrinu slike
  4. Optimizuju funkcije mozga (harmonizuju EEG signale)
  5. Regulišu rad neuroendokrinih sistema; utiču na povećanje nivoa serotonina i regulišu odnos serotinina i melatonina (smanjuju depresiju i nesanicu)
  6. Utiču na biološki sat – cirkardijalni ritam (regulišu krvni pritisak i temperaturu tela)
muškarac u beloj košulji i oker pantalonama sa naočarima, sedi
 

Takodje, postoje CLIP-ON fulerenska sočiva (slika 2) usporavaju promene vezane za proces starenja, smanjuju naprezanje oka, poboljšavaju jasnoću vida i povećavaju efikasnost u svakodnevnim aktivnostima.

Transformišu običnu svetlost u hiperharmonizovanu svetlost koja je blagotvorna za oči i nervni sistem i savršeno štite od štetnog plavog zračenja od 420 nm.

Lako se mogu skidati i ponovo stavljati u zavisnosti od situacije i naročito su praktične za rad na računaru. CLIP-ON okviri sa fulerenskim sočivima sprečavaju mnoge zdravstvene probleme, omogućavaju zdrav san i pružaju dodatan komfor.

CLIP-ON okvir omogućava korišćenje dioptrijskih naočara i Hyperlight Eyewear® sočiva koja mogu jednostavno da se skidaju i stavljaju.

par, devojka u plavoj košulji  drži pod ruku muškarca u beloj košulji, smeju se
 

Okviri su napravljeni od monela, legure metala sa dodatkom čelika. To je jedan od vrhunskih materijala koji se koristi za izradu okvira za naočare.

➢     Monel metal je mešavina nikla i bakra, nazvana po Ambrozu Monelu i patentirana 1906. godine. Veoma je skup; njegova cena je oko 5 do 10 puta veća od cene bakra ili nikla.

➢     Monel se sastoji od nikla (oko 65%), bakra (33%) i gvožđa (2%).

➢     Otporan je na atmosfersku koroziju, morsku vodu i razne kisele i alkalne rastvore.

➢     Drške su izrađene od mešavine nikla i srebra.

➢     Ceo okvir je napravljen od žice koja sadrži 55% srebra.

➢     Svaki par naočara je RUČNO OBOJEN.