Korijander

Korijander

Korijander, poznati i kao cilantro ili kineski peršun prava je trava za detoksikaciju teških metala iz mozga ali i drugih organa.

Daje odličnu podršku nadbubrežnim žlezdama, odličan za balansiranje nivoa glukoze u krvi, eliminaciju smušenosti, problema sa pamćenjem i gojenjem.

 

Origano

Origano, ruzmarin, žalfija i majčina dušica

Osobine origana, žalfije, majčine dušice i ruzmarina medjusobno se dopunjuju.

Kada ih sve redovono konzumirate njihova jedinjenja fitohemikalija koja se bore  i izuzetno visoki nivo širokog spektra minerala pružaju potpunu moćnu odbranu od patogenog sveta .

Ako imate bol u želucu, alergiju na hranu, bol u stomaku, vrtoglavice, umor, sekret, gasove, mučninu, kašalj, anksioznost, glavobolje, problemi sa ravnotežom, povišenu temperaturu koristite ove aromatične trave.

Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma je dobra za sve, posebno u slučaju upala i bola u telu, od nerava do zglobova i mozga.

Entoni Vilijam

Zbog visokog nivoa mangana dobar je za kardiovaskularni sistem, snižava loš a povišava dobar holesterol,pomaže u sprečavanju tumora i cisti. Takodje podstiče kurkumin da izvlači toksične teške metale iz tela. 

Matičnjak

Matičnjak

Najbolja aromatična trava za smirivanje nerava, naročito onih koji imaju veze sa varenjem.

Često problemi sa varenjem imaju uzrok u nervnim završecima koji se nalaze oko organa za varenje i  koji su postali hiperosetljivi. Zbog toga se često dešava i mučnina i gubitak apetita.

Matičnjak smiruje nervne receptore i digestivni trakt i nervi posaju manje osetljivi.

Djumbir

Djumbir

Ako ste impulsivni i skloni reaktivnim stanjima djumbir je rešenje.

.Kada idete sto na sat od jutra do večeri i uveče uspete da se „odjavite“ mentalno i emotivno, telo često i dalje ostaje u reaktivnom, spazmodičnom stanju. Tako mogu da nastanu bolesti vezane za stres, refluks kiseline, apneja, često uriniranje, nesanica, digestivni problemi, hronični bol u mišićima.Šolja čaja od djumbira opušta tu tenziju, govori telu da može da se opusti i da je sve pod kontrolom.

Najčitaniji blog tekstovi

Kopriva

Kopriva

Poglavlje govori o tome kako zla trava koja se ne voli od detinjstva ne samo da šteti ljudima,...