Postoji nešto tako divno u započinjanju dana jednostavnom činijom srdačne dobrote koja je posebno dizajnirana da vam pomogne da ozdravite. Ova kaša od jabuke prepuna ukusa preskače žitarice za ukusnu činiju zadovoljstva na bazi voća. Ovaj recept dolazi direktno iz  knjige Entoni Vilijema Lečenje štitaste žlezde.

Jabuke su antiinflamatorne za štitnu žlezdu jer izgladnjuju patogen koji uzrokuje probleme sa štitnom žlezdom. Kada njihov pektin uđe u probavni sistem, on oslobađa fitokemikalije koje se vezuju za patogen, pokrivajući ćelije virusa tako da se ne mogu hraniti i razmnožavati.

Urme sadrže kalijum, magnezijum i glukozu koji podržavaju vaš endokrini sistem. Urme pomažu da se jetra očisti od ostataka koji su često uzrokovani otpadnim materijama patogena koji izazivaju probleme sa štitnom žlezdom.

Kokos deluje antivirusno i antiinflamatorno. Kokos ubija ćelije patogena i smanjuje rast čvorova. Takođe pomaže u podršci centralnom nervnom sistemu od izlaganja neurotoksinima patogena.

 

Kaša od jabuka sa cimetom i suvim grožđem

 

Sastojci:

3 jabuke, narezane
¼ kašičice cimeta
2 urme, bez koštica
½ limuna
½ šolje suvog grožđa
1 kašičica meda (opciono)
1 prstohvat mahune vanile u prahu (opciono)
¼ šolje oraha (opciono)
¼ šolje iseckanog kokosa (opciono)
Uputstva:

Pomešajte jabuke, cimet, mahunu vanile u prahu, urme, med i sok od limuna u procesoru za hranu. Obradite sve sastojke zajedno dok se ne sjedine. Sipajte mešavinu jabuka u činiju i po želji umešajte suvo grožđe, orahe i seckani kokos. Poslužite i uživajte!

Savet:

* Budite slobodni da budete kreativni i otkrijte koje prelive najviše volite! Probajte različite prelive u različite dane da biste dobili različite hranljive materije i ukuse.

Da biste saznali više o tome šta se krije iza problema sa štitnom žlezdom, kako se leči i koja hrana je najbolja za ove probleme, možete naručiti svoj primerak Lečenje štitaste žlezde

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *